2018. a Család Éve

 

  1. a Család Éve!

Bíró László Püspök a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke a Mária Rádió Magazinjában megjelent gondolataiból. (részlet)

„A család a társadalom alapsejtje. Az a hely, ahol meg lehet tanulni a különbözőségekben való együttélést, a másikhoz tartozást.

A család az, ami igazán összekapcsol múltat és jelent, jelent és jövőt. A család a múltban gyökerezik és a jövőre irányul. A család képes kibontakoztatni, boldoggá tenni az embert.

„A család örömhír a világnak”, amikor erősít bennünket abban, hogy a család képes betölteni az ember vágyait, segít felülemelkednünk azon az individuális szemléleten, amely annyira jellemzi sokak gondolkozását. Amikor tudatosítja: a család, az egyház és a társadalom erőforrása.

Szükséges, hogy a családokat Jézus tekintetével szemléljük: „Ő szeretettel és gyengédséggel tekintett azokra a férfiakra és nőkre, akikkel találkozott, igazsággal, türelemmel és irgalmassággal kísérte lépteiket, amikor hirdette Isten országának követelményeit. Az Úr ma ugyanígy elkísér bennünket a család evangéliumának megélésére és továbbadására irányuló elkötelezettségünk útján.”(AL 60.)

A családok pozitív hatással vannak egymásra, ha sikerül kilépniük privát szférájukból, és osztoznak más családokkal örömben és szükségben. Nincs nagyobb kincs az egymással közösséget alkotó családoknál.