Karácsonyra készülődve lelki napot tartottunk

 

Karácsonyra készülődve lelki napot tartott az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda

2018. december 15-én a sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda lelki napot tartott a karácsonyi ünnepekre való ráhangolódás jegyében.

Az elmélkedések helyszíne az óvoda volt, melyen minden óvodai dolgozó részt vett. Páll Miklós atya óvodalelkészünk meghívására az elmélkedéseket Dr. Gyurkovics Miklós atya, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola oktatója tartotta.

Gyurkovics atya előadásában más megközelítésben tapasztalhattuk meg Mária fogantatásának körülményeit. Az előadás mondanivalója mélyen megérintett bennünket, hiszen betekintést nyerhettünk az ókori zsidó világ törvényeibe, melyek ugyancsak megnehezítették Mária gyermekvállalását.

Az elmélkedés második részében az atya párhuzamot vont a kis Jézus születésének körülményei és édesanyja világra jövetele között. A hallottak és az atya által elmesélt történetek mindnyájunk számára mélyebb tartalmat nyertek.

Ezt követően mindnyájan átmentünk a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Templomba, ahol részt vettünk az esti szent liturgián.

A lelki nap üzenetét mindnyájan továbbvisszük az adventi felkészülésünk során.

Ezúton kívánunk Istentől Megáldott Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog Új Esztendőt a szülőknek, a családoknak, az óvoda és az Egyházmegye minden dolgozójának.

Páll Miklós                             Tóth Ottóné                            Gulácsi István Gáborné

óvodalelkész                           óvodavezető                           óvodavezető-helyettes